Opret mapper og upload filer til Filarkiv

For at oprette en mappe og dernæst uploade en fil til "Filarkiv" skal der gøres følgende:

1. Vælg "Filarkiv" - "Mapper" i venstremenuen.
  2. Klik på den orange knap "Opret mappe".
  3. Angiv "Navn:" og placering af den nye mappe i dropdownmenuen "Mappe:".
  4. "Begrænset adgang: - Kun læse-adgang for andre brugere" sæt flueben her for at "låse" indholdet i mappen således der kun kan læses fra mappen men ikke ændres i filerne deri. Det vil KUN være brugeren som låser mappen som kan redigere i indholdet.
    BEMÆRK, hvis der oprettes undermapper skal disse også låses da funktionen KUN gælder for den akutelle mappe.
  5. "Del rettigheder til:" - hvis man ønsker at en mappe kun skal kunne tilgåes af en bestemt adgangsgruppe, kan man sætte flueben udfor den/de ønskede grupper.
  6. Når alt er som ønsket, trykkes der på den grønne flueben-knap for at gemme.

7. Herefter kommer man ind i selve mappen hvor det er muligt at uploade en fil/filer ved at klikke på den orange knap "Upload fil".
  8. Du kan nu vælge enten af "trække" filerne over i feltet "Træk filer hertil" eller klik på den orange knap "Gennemse filer" for at vælge filerne.
  9. Klik på den orange knap "Start Upload" for at uploade filerne til den valgte mappe.

Søg efter filer

Hvis man har mange filer, kan man søge en specifik fil ved at klikke på den orange knap "Søg i alle filer og mapper".

I søgefeltet indtastes ordet man vil søge på. Herefter vises både filer og mapper, som indholde det pågældende ord.

Filinstillinger

Når man henter en fil fra filarkivet, kan det i nogle tilfælde være praktisk at systemet ved hvor lang tid indholdet af filen varer, så systemet kan estimere varigheden på afspilningslisten.

Nogle filer kan systemet selv læse varigheden af - dette gælder bl.a. billeder samt Windows Media Video/Audio (WMV/WMA). For andre filer skal varigheden angives manuelt - dette gælder bl.a. filer af typen Mpeg video (MPG) samt MS PowerPoint (PPT).

For de filer hvor systemet ikke selv kan fastslå en varighed kan dette angives ved at klikke på sekundtallet i kollonnen "Sek." ud for filen. Hverved fremkommer et indtastningsfelt hvor du kan angive filens varighed i sekunder.