1.3.4.a Kalender vejledning
Skrevet af Michael Bested d. 26 August 2014 10:10

Vis i oversigt:
Angiver hvorvidt aktiviteten bliver vist på oversigtsskærme i f.eks. reception eller indgang.

Ressource:
Her er på forhånd angivet den valgte ressource/lokale. Hvis du ønsker aktiviteten booket i flere lokaler, klikker du på ”Flere” og krydser de andre lokaler af.

Start og slut:
Angiver en aktivitets start- og sluttidspunkt.

Dage:
Her kan du angive, hvilke dage aktiviteten skal gælde. Som standard er alle dage klikket af, men aktiviteten vil altid afgrænses af din start- og sluttid.

Det betyder, at hvis du booker en aftale en enkelt dag, f.eks. 2014-08-01 10:00 til 2014-08-01 14:00 (fredag), så behøver du ikke fjerne kryds i alle andre dage end fredag, da aktiviteten kun vil være gældende den pågældende dag.

Dette kan bruges hvis du booker en aftale over 14 dage, men aftalen ikke skal gælde lørdag og søndag, så vælger du startdato og slutdato 14 dage efter. Du kan nu fjerne kryds i lørdag og søndag. Aktiviteten vil nu kun være gældende de 14 dage i hverdagene.

Hvis flere dage: Vis kun fra start-tid til slut-tid:
Dette kan bruges, hvis en aktivitet kun skal gælde inden for et vist tidsrum over flere dage.

Eksempel: Du opretter en aktivitet fra mandag 2014-08-04 20:00 til fredag 2014-08-08 22:00. Hvis du sætter kryds i ”Hvis flere dage: Vis kun fra start-tids til slut-tid”, vil aktiviteten kun være synlig på oversigtsskærmene og gælde mandag 20:00 til 22:00, tirsdag 20:00 til 22:00, onsdag 20:00 til 22:00, torsdag 20:00 til 22:00 samt fredag 20:00 til 22:00. Aktiviteten vil ikke blive vist f.eks. mandag før kl. 20:00 og efter 22:00.

Gentagelse:
Du kan gentage en aktivitet med et vist interval: dagligt, ugentligt, 14 dage, månedligt og årligt. Når du vælger at gentage, skal du også angive hvor lang tid gentagelsen skal køre, dette kan være ét år frem (dog ikke ved årlig gentagelse).

Eksempler på brug af gentagelse:

Aktivitet hver tirsdag – vist på oversigtsskærmen hele dagen. Opret en ny aktivitet, angiv start til tirsdag kl. 16:00 og slut tirsdag kl. 18:00, sæt kryds i gentagelse ugentligt og vælg hvor lang tid gentagelsen skal køre.

Du vil lave en fødselsdagskalender. Opret en aktivitet på dagen for fødselsdagen hvor hver person, klik årlig gentagelse og vælg 10 år frem.

Eksempler på brug af gentagelse, som IKKE vil virke:

Du vil oprette en aktivitet hver tirsdag og torsdag og gentage den ugentligt. Du vælter startdato tirsdag og slutdato torsdag, afkrydser kun tirsdag og torsdag (undlader onsdag, som er imellem de to dage) og til sidst sætter kryds i gentag ugentligt. Systemet kan ikke finde ud af denne kombination. Den korrekte måde at oprette det på vil være: Opret to forskellige aktiviteter, én tirsdag og én torsdag

Redigering af gentagelse

Man kan redigere emne, start- og sluttid (Klokkeslet) samt de andre felter, på en gentagelse. Man kan ikke redigere i seriens længde, man kan heller ikke flytte serien fra én dag til en anden.

Emne:
Giv din aktivitet et emne, som beskriver aktiviteten.

Beskrivelse:
Du kan eventuelt give din aktivitet en beskrivelse, denne beskrivelse vil ikke blive vist på alle oversigts-standardskabeloner til kalenderen. Bruges til møderumsskærme.

Logo:
Du kan tilføje et logo eller billede til din aktivitet. Dette logo vil ikke blive vist på alle oversigts-skabeloner til kalenderen. Bruges til møderumsskærme.