1.2.3.a Windows XP - Klargøring før installation
Skrevet af Christina Christensen d. 16 April 2012 11:06

Følgende ting skal indstilles:

• Dato og er indstillet korrekt.
  • Installation af .NET Framework 2.0.
  • Alle Service-packs og hotfixes fra Microsoft Update er installeret.
  • Pauseskærm og strømsparefunktioner er slået fra.
  • Alle lyde i Windows er slået fra.
  • Automatiske opdateringer er slået fra.

Sådan indstiller du uret og tidszonen på din computer:

1. Gå ned i "Windows Start menuen", og klik på den.
  2. Tryk på knappen "Kontrolpanel", hvorefter der åbner sig et nyt vindue med kontrolpanelet i.
  3. Led efter knappen "Dato og Klokkeslæt", og tryk på den, hvor der vil åbne sig et lille vindue med computerens ur indeni.
  4. Tryk på knappen "Skift dato og klokkesæt", og indstil dato og klokkeslæt så det er korrekt.
  5. Herefter skal du indstille tidszonen, så den står rigtigt. Dette gør du ved at trykke på knappen "Skift tidszone", hvor der vil åbne sig et nyt lille vindue, hvor du skal vælge den tidszone som hedder "(GMT +1:00) København, Stockholm, Oslo, Madrid, Paris".
  6. Fjern fluebenet i den linje der hedder "Påmind mig en uge før denne ændring foretages", som gør at computerens ur skifter til sommer/vintertid.
  7. Tryk på knappen "OK", som gemmer de indstillinger, som du lige har ændret, og vinduet vil blive lukket automatisk.

Sådan installerer du Microsoft .NET Framework 2.0

LiveConnect CDS er bygget over en Microsoft .NET platform. Det betyder, at du før du kan benytte LiveConnect Media Player, skal installere et framework på din computer. Frameworket er gratis og kan frit hentes fra enten LiveConnects web-interface eller Microsoft Windows Update. Hvis du vælger at hente den fra Microsoft Update er det vigtigt at du henter Version 2.0

1. Gå ind på LiveConnect CDS´s webadresse: www.cdslogin.dk og log ind med dine brugeroplysninger.
  2. Tryk på "Hjem" knappen i øverste venstre hjørne.
  3. Nu vil der komme en dropdown menu hvor du skal trykke på knappen "Download sektion", og du vil nu komme ind i Download sektionen, hvor du vil kunne hente filer ned.
  4. Tryk på filen "dotnetfx.exe", som du finder under menuen "Media Player Files", og gem filen på din computer.
  5. Luk alle programmer, der kører på din computer.
  6. Dobbeltklik på filen "dotnetfx.exe", som du har gemt på din computer.
  7. Følg vejledningen på skærmen.

Sådan ser du efter om din computer er opdateret med alle service-packs og hotfixes fra Windows Update:

1. Klik på "Windows Menuen Start" og vælg "Kontrolpanel".
  2. I "Kontrolpanel" vil der i venstre hjørne øverst være et link til Windows Update.
  3. Nu vil Internet Explorer åbne og Microsoft Update hjemmesiden komme frem.
  4. Tryk på knappen "Hurtig", hvorefter den vil søge efter nye opdateringer.
  5. Tryk på knappen "Installer opdateringer".
  6. Nu vil computeren bede dig om at genstarte den, og det siger du ja til. Husk at gemme dit arbejde, hvis du har gang i noget.
  7. Nu er din computer opdateret. Det kan være nødvendigt at gennemgå ovennævnte trin flere gange, hvis computeren ikke har været opdateret længe.
  8. ?

?

Konfiguration af Windows pauseskærm og strømsparefunktioner:

Vi anbefaler, at du deaktiverer Windows almindelige pauseskærm, samt alle strømsparefunktioner i Windows, da disse funktioner kan have indflydelse på afviklingen af LiveConnect CDS præsentationen. Du skal gøre følgende for at deaktivere pauseskærmen og strømstyringsfunktionerne:

1. Højreklik med musen på computerens skrivebord og klik på "Egenskaber".
    2. Klik på fanebladet "Pauseskærm".
    3. Vælg "Ingen" i menuen "Pauseskærm".
    4. Klik på knappen "Strømstyring".
    5. Vælge "Præsentation" i "Strømstyringsmodeller".
    6. Indstil øvrige felter til "Aldrig".
    7. Klik på knappen "OK".

Konfiguration af "Automatiske opdateringer":

Vi anbefaler at du deaktiverer "Automatiske opdateringer", samt at du indstiller Windows til ikke at give besked om evt. risici, da disse kan have indflydelse på afviklingen af LiveConnect CDS præsentationer. Du skal gøre følgende for at deaktivere "Automatiske opdateringer":

1. Klik på "Windows Menuen Start" og vælge "Kontrolpanel".
    2. Klik på ikonet "Sikkerhedscenter".
    3. tryk på knappen "Automatiske opdateringer" under "Administrer sikkerhedsindstillinger".
    4. Vælg "Slå automatiske opdateringer fra".
    5. Klik nu på knappen "OK".
    6. Klik på knappen "Skift måden som sikkerhedscentret giver mig besked på" i boksen "Ressourcer" til venstre på skærmen.
    7. Fjern fluebenet i "Firewall", "Automatiske opdateringer" og "Virusbeskyttelse".
    8. Tryk på knappen "OK", og luk "Sikkerhedscentret" ned ved at trykke på det røde kryds i højre hjørne.

Sådan fjerner du alle lyde i Windows XP:

1. Klik på "Windows Menuen Start" og vælg "Kontrolpanel".
    2. Klik på ikonet "Lyde og lydenheder".
    3. Tryk på fanebladet "Lyde".
    4. Herefter skal du i boksen "Lydtema" sætte den til "Ingen lyde".
    5. Nu vil du få en pop-up boks "Gem strømstyringsmodel", hvor du skal trykke "Nej" til at gemme lydtemaet.
    6. Klik på knappen "OK", og luk "Kontrolpanel" ned ved at trykke på det røde kryds i højre hjørne.