1.3.2.e PowerPoint Præsentation
Skrevet af Christina Christensen d. 23 April 2012 10:21

Microsoft PowerPoint er et meget anvendt præsentationssystem, som gør det nemt at lave flotte præsentationer og slideshows. LiveConnect CDS kan afvikle præsentationer i formatet PowerPoint 97-2003.

BEMÆRK: Alle filer (PPT/PPS) skal uploades til filarkivet INDEN de kan anvendes i en afspilningsliste!

For at oploade en PowerPoint præsentation, skal du gøre følgende:

1. Flyt musemarkøren over "Filarkiv" i den øverste menu.

2. Vælg ""Alle mapper" og vælg den mappe du ønsker at uploade til. (Se her hvordan du opretter mapper)
    I rubrikken "Upload til mappe" vælg "Gennemse" og find den Power Point fil du ønsker at uploade og klik på "Start overførsel".

3. Gå til næste punkt : For at oprette et PowerPoint medie i din afspilningsliste.

For at oprette et PowerPoint medie i din afspilningsliste, skal du gøre følgende:

1. Vælg den afspilningsliste du ønsker at oprette mediet i.

2. Klik på "Tilføj medie" i toppen af hovedvinduet.

3. Klik på "PowerPoint" eller ikonet længst til højre under "Vælg".

4. Under "Evt. upload fil fra harddisk" - Vælg en PowerPoint du ønsker at uploade til LiveConnect. Ligger filen allerede på LiveConnect, spring da dette trin over og gå til næste. BEMÆRK, der er som standard sat flueben i "Overskriv", så er der tvivl, fjern fluebenet.

5. Under "Vælg fil" - Vælg filen ud fra den mappe som den er placeret i. Mapper med et "+" ud for indeholder en valgbar PowerPoint.

6. Under "Avancerede indstillinger".

1. Visningsmetode - Vælg hvordan den valgte PowerPoint skal håndteres. Som standard er det kun "Konventer til billed-slideshow" der kan vælges.
      2. Visning - Angiv her hvordan PowerPoint slideshow skal vises.
        1. Page Preview (InfoKiosk) - Interaktiv galleri oversigt hvor det er muligt at bladre igennem slides (Kræver touch eller mus).
        2. Standard - Køre billederne i rækkefølge, ingen interaktion.
        3. Standard med bg farve - Køre slides i rækkefølge, men med en angivet baggrundsfarve rundt om PowerPoint præsentationen.
        4. Galleri billede oversigt (InfoKiosk) - Virker på samme måde som "Page Preview".
        5. Galleri startende med første billede (InfoKiosk) - Interaktiv galleri uden oversigt, men første billede i fokus.

4. Deaktivere medie - Angiv her hvis mediet ikke skal afspilles (vil blive nedtonet i afspilningslisten og bliver sprunget over).

8. Når alt er som ønsket trykkes der på "Gem".

9. PowerPoint er nu oprettet og klar til brug.